Image

nais - ja tyttökiekko

Kiekko-Espoo on yksi suurimpia tyttökiekkoseuroja Suomessa. Tytöille on tarjolla ehjä pelaajapolku tyttökiekkokoulusta naisten liigaan asti. Pelaajapolun kehittäminen on vaatinut monivuotista, pitkäjänteistä työtä, jota Espoossa on tehty KS Nouxin, EKS:n ja Bluesin nimissä. Nykyiset ja uudet pelaajat saavat nauttia tästä kehityksestä, sillä seurastamme löytyy joukkueet niin tavoitteelliseen huippu-urheiluun kuin myös hauskaan harrastukseen.

Joukkuetoiminnan lisäksi tytöille on tarjolla tyttökiekkokoulu, tyttökiekkokerho ja tyttöjen oma harrasteryhmä. Lisäksi syksyllä on tulossa lapsi-aikuinen ryhmä perheen kaikkein pienimmille ja vanhemmille, että koko perhe pääsee yhdessä harrastamaan.

Vaikka tyttöjoukkueessa pelaaminen ei ole itseisarvo (tytöt voivat pelata myös poikien joukkueissa), niin usein kynnys lähteä mukaan uuteen lajiin on matalampi kun sen voi tehdä yhdessä muiden tyttöjen kanssa. Harrastuksen kehittyessä tarvitaan joukkueiden toiminnan tukemiseen myös valmentajia, seuratyöntekijöitä ja joukkueiden toimihenkilöitä.Tyttöjoukkueiden yleistyessä on myös naisten ollut helpompi tulla mukaan valmennuspuolelle, ei pelkästään lasten ohjaajiksi vaan myös pelin osaajiksi ja valmentajiksi jopa aina maajoukkuetasolle asti.

Naisten jääkiekko on vauhdikas ja fyysinen, mutta taktiikkaa ja taitoa vaativa joukkuepeli. Naisten jääkiekon säännöt ovat muuten samat kuin miestenkin jääkiekossa, mutta avojään taklaukset on kiellettyjä. Kiilaaminen samaan suuntaan luistellessa on sallittu, joten myös kontaktit ja fyysisyys kuuluvat naisten peliin.

Tyttökiekkojoukkueet kaudella 2021-2022:
Joukkue //  Sähköposti
U8/U10  // u10tytot@kiekko-espoo.com 
U12  //  u12tytot@kiekko-espoo.com
U15   //  u15tytot@kiekko-espoo.com
U18 //  naisetaku18@kiekko-espoo.com
Naisten akatemia //  naisetaku18@kiekko-espoo.com
Naisten liiga

Kaikista tyttökiekon joukkueista voit kysyä lisätietoja Lajipäällikkö Vilma Tanskaselta osoittesta vilma.tanskanen@kiekko-espoocom

uutiset
Tapahtumat  / kotiottelut

Mukana yhteistyössä