Kiekko-Espoo Pohjola-Leirillä 2022

Kausi 2022–23 on polkaistu pelien osalta käyntiin ja samalla koitti myös vuoden 2022 perinteinen Pohjola-leiri. Järjestyksessään 66. Pohjola-leiri järjestettiin Vierumäellä 27.9–2.10.2022 ja vuorossa oli vuonna 2007 syntyneiden ikäluokka. Myös Kiekko-Espoo oli vahvasti edustettuna tämän vuoden leirillä 17 pelaajan voimin.  

Pohjola-leiri järjestetään vuosittain ja se toimii jokaisen ikäluokan maajoukkuetaipaleen lähtölaukaisuna. Leirille kutsutaan vuorossa olevan ikäluokan parhaimmisto, josta kootaan ikäluokan ensimmäinen maajoukkue, 4 maalivahtia ja 40 kenttäpelaajaa.  

Yhteensä leirille kutsuttiin 120 kenttäpelaajaa ja 12 maalivahtia. Pelaajat jaettiin kuuteen joukkueeseen, joiden kesken pelattiin leiriturnaus, jossa jokainen joukkue pelasi kuusi ottelua. Leiriturnauksen voittoon yltäneessä “Sakut” joukkueessa oli myös Kiekko-Espoo edustettuna. Emil Leppälä ja Aleksi Kilpeläinen juhlivat Pohjola-leirin voittoa sunnuntaina 2.10. 

Kiekko-Espoon pelaajat suoriutuivat leirillä ansiokkaasti. Yhteensä 9 Kiekko-Espoon pelaajaa valittiin 2007-syntyneiden ensimmäiseen U16 maajoukkue ryhmään. Joukkue aloittaa maajoukkuetaipaleensa 13–16.10 Vierumäellä pelattavilla kolmella ottelulla Saksaa vastaan. Kiekko-Espoon pelaajista Kasper Kuusikoski, Victor Björkenheim, Marek Kaarna, Tim Salonen, Erno Uusitalo, Aapo Katavisto, Aleksi Kilpeläinen, Emil Leppälä ja Aapo Vanninen tulivat valituksi maajoukkueryhmään. Suuret onnittelut kaikille valituille!  

Kiekko-Espoon maalivahti Kasper Kuusikoski onnistui myös voittamaan leirillä henkilökohtaisia palkintoja. Kuusikosken edustama “Vallet” joukkue sijoittui leiriturnauksessa toiseksi, jonka lisäksi Kuusikoski valittiin leirin parhaaksi maalivahdiksi sekä leirin All Stars-Kentälliseen. Valtavat onnittelut mahtavasta saavutuksesta! 

Hienojen henkilökohtaisten saavutusten ja suoritusten lisäksi myös Kiekko-Espoo seurana keräsi tunnustusta, kun Kiekko-Espoo valittiin leirin parhaaksi seuraksi jo toisena vuotena peräkkäin. Kilpaputken (U15-U20) valmennuspäällikkö Eemeli Mäkinen kommentoi saavutusta näin: “Leirillä oli tiukkoja ja tasaisia pelejä, jonka lisäksi oli hienoa, että Kiekko-Espoo sai tunnustusta leirin parhaana seurana jo toisena vuotena peräkkäin. Oli mahtavaa nähdä miten espoolaiset pelaajat pärjäsivät leirillä muiden saman ikäluokan huippujen kanssa. Yhdeksän maajoukkuevalintaa on kova suoritus. Haluamme onnitella kaikkia maajoukkueeseen valittuja sekä kiittää kaikkia leirille osallistuneita pelaajia.”

U16 Maajoukkueeseen valitut

Leirin parhaaksi maalivahdiksi sekä All Stars-Kentälliseen valittu Kasper Kuusikoski