Ajankohtaiskatsaus Kiekko-Espoo ry koronatilanteeseen

Tiedotamme julkisesti Kiekko-Espoo ry:n koronatilanteen mahdollisista muutoksista kaksi kertaa viikossa perjantaisin ja tiistaisin. Seurassa noudatetaan käytännön muokkaamaa protokollaa, jolla ilmenneiden tartuntojen ja altistumisten toimenpiteet tiedotetaan  ja ohjeistetaan suoraan asianosaisten joukkueiden, toimihenkilöiden  ja muiden mahdollisten henkilöiden kanssa. Julkisesti tiedotamme yleiskuvan seurassa vallitsevasta tilanteesta.

Poikien joukkueista on tartuntatautiviranomaisten määräyksestä kotikaranteenissa neljän joukkueen pelaajia ja toimihenkilöitä, joukkueet ovat U20 SM, U18 SM, U18 Challenger ja U16 SM. Espoon tartuntatautiviranomaisen määräyksen mukaisesti kaikki ko joukkueiden pelaajat ja toimihenkilöt ovat käyneet koronatestissä mahdollisten oireettomienkin tautitapausten löytämiseksi. Altistuneiden ja karanteeniin asetettujen henkilöiden keskuudessa on todettu yhteensä 8 vahvistettua tautitapausta.

Osa määrätyistä kotikaranteeneista päättyy tällä viikolla ja henkilöt palaavat normaaliin arkeen. Karanteenien vuoksi siirrettyjen otteluiden uudet päivämäärät on pääosin julkaistu Jääkiekkoliiton tulospalvelussa.

Kaikkiin Espoon halleihin on annettu jääurheilun tuen suositus kasvomaskien käytöstä kaikissa käyttäjäryhmissä: http://www.ejut.fi/wp-content/uploads/2020/09/KORONAVIRUS-28.9.2020.pdf

Kiekko-Espoo ry toivottaa jälleen yleisön tervetulleeksi katsomoihin kaikkia varotoimia ja suosituksia noudattaen.

Kiekko-Espoo ry:n joukkueiden kotiottelut on pelattu reilun kahden viikon ajan ’tyhjille katsomoille’. Katsomme tällä hetkellä, että tartunta- ja altistumisriski katsomoissa voidaan minimoida noudattamalla katsomoissa tarkasti kaikkia turvasuosituksia ja voimme jälleen pelata yleisön edessä. Mikäli tartunta- ja altistumistilsnne muuttuu, tai suositusten noudattamisessa ilmenee tartuntoja tai altistumisia lisääviä  puutteita, olemme valmiita reagoimaan nopeasti.

Tärkeimmät vahvat suositukset katsomoon ovat:

  • Vain täysin terveenä paikalle
  • Ollaan lähekkäin vain oman perheen / lähipiirin kanssa. Muihin pidetään reilu turvaväli
  • Kasvomaskille erittäin vahva suositus. Noudattaen THL:n antamaa suositusta, sekä myös Espoon Jääurheilun antamaa Tuen vahvaa suositusta.
  • Jonojen syntymistä tulee välttää ja säilyttää turvavälit – myös kahvioissa tai muissa hallin yleisissä tiloissa.
  • Noudattaa kaikkia halleissa kyltein muistutettuja muitakin turvaohjeita kulkemisen yms. suhteen.

Toivomme lämpimästi, että kukin katsomoon tulija noudattaisi säntillisesti kaikkia ohjeita, jotta voimme tarjota kaikille turvallisen ja nautinnollisen tapahtuman. Ennen kaikkea pyydämme kaikki kannattajat mukaan minimoimaan mahdollisuuksiemme mukaan tartuntoja ja altistumisia, mikä on edellytys katsomoidenkin aukiololle ja jääurheilun jatkumiselle.

Kiekko-Espoo Ry